startsiden
turene
vandreren
om senja
galleri
nyttig
 
 
Yttersia

Denne hjemmesiden er et resultatat av et ønske om å dele og inspirere andre til å bli nærmere kjent med Senja, den fantastiske turøya vår. Turene som er beskrevet er stort sett gått de siste 15 år. Mange av turene er et resultat av at vi fikk et nytt turkart over Senja. Det ble gitt ut i 1997 av de fire senjakommunene: Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy. Kartet, som er i målestokk 1:50 000, viser hele øya, Yttersia på den ene og Innersia på den andre siden. Det er stort og er et ypperlig utgangspunkt for å finne spennende turalternativ.

Senja Turlag har ei merket turløype, Senja på langs. Denne starter nord på øya og ender i sør. Hele løypa er omlag 8 mil. Turlaget har også en lett tilgjengelig hytte, Senjabu, omtrent midt på øya.

Andre turer er merket eller har tydelige stier, men de fleste turene som er beskrevet er ikke merket. Senja er i midlertid en grei øy å finne fram på, og selv om det kan være litt opp og ned, fra havnivå til over 900 meter, kommer man seg stort sett greit fram overalt.

De turene jeg har valgt å beskrive, dekker stort sett hele Senja og varierer fra de helt lette til de mer krevende.

Jeg svarer gjerne på spørsmål er glad for tilbakemeldinger, bruk epostadressen nedenfor.

God tur.

Senja

vandringer på Senja

 
 

vandrer

| ©2007 Kåre Norum |
adresse

  logo