middels
turer
startside

 
Stien starter like før bygda. Det er satt opp skilt og infor om turen ved parkeringsplassen.
Stien opp er merket blå siden Salberget er en av toppturene i Torsken.
Her er Salberget sett fra Kvendalselva. Turen starter litt lengre ned mot bygda.
 
Nesten opp ved vatnet, stien til toppen gå opp mot nordøst (til venstre i bildet. Turen hit opp tar omlag en time, om en halv timer er du helt oppe,
 
 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Salberget

Stien går noen hundre meter gjennom skogen mot øst før den dreier mot sør. Deretter svinger den mot nordrøst. Stien går på skrå opp lia og er lettgått. Når du kommer over skoggrensen etter omlag en halv time fortsetter du opp mot vannet som liggger over kanten midt på bildet.

Stien opp mot vannet går opp svaet. Det er fint å gå og stigningen er moderat. Etter omlag en ny halvtime er du ved vannet og kan begynne oppstigningen mot toppen, dvs. du går ikke helt opp til Lille Salberget men til løypas høgste punkt ved 650 moh. Stien videre opp er fin og det er lett å gå.
Her ser du Store Salberget og vatnet på aksla. I bakgrunnen til venstre Bunkefjorden, Ørnvika, Blyfjorden og ytterset Dovneset helt sør på Senja.
Oppe har du en fantastisk utsikt . Her ser du inn i nasjonalparken med Selfjorden og fjellene Luten 739 moh og til høyre for den Grinda 875 moh. Neset som stikker ut i Indre Selfjorden heter Klubben.
Mot nord ser du Kvænan. Mellom Salberget og Kvænan ligger Kvændalsvatnet og Kvændalen. Til høyre i bildet er høgste toppen på Lille Salberget, 708 moh.
Utsikt mot Andøya og øyene utenfor Senja er upåklagelig.
Utsikt mot nordvest mot Lendepolltindan. I bakgrunnen skimtes Kaldfarnes.
logo
 
 
Klikk for det store bildet

 

Torsken kommune


 
 
  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
§