middels
turer
startside

 
 
Bukken er vel verd et besøk. Selv med sine beskjedne 504 moh er utsikten formidabel, strategisk plassert som den er på Nord-Senja.

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Bukken (Buhkkå)
I bakgrunnen Geitvatnet og Malangen. Etter en slakk stigning blir stien etterhvert brattere. Stien opp er, selv om den er litt bratt, grei å gå.

En flott tur på mellom inner- og yttersia av Nord-Senja. Fantastisk utsikt over Nord-Senja, Kvaløya og. Her ser du fjorden ut fra Stønnesbotn. I bakgrunnen Skinnkollen, Astritinden Botnhamn.

 

Nesten opp på Bukken og fin utsikt mot Malangen. Bakerst til venstre skimtes Kvaløya og til høyre Kårvikkjølen og bak den Klemmartindan. I forgrunnen Geitvatnet.
Midt i bildet ser du Sjøvatnet, Lysbotn og Grunnvågseidet.
Bukkens høgste punkt, varden på 500 moh. I bakgrunnen fjella på Yttersia.
utsikt mot sør. Nærmest Lysvatnet, Gisundet skimtes i disen bakerst.
Yttersia mot nordvest. Helt til venstre Bretinden, Senjas høgste fjell. Midt i bildet skimtes Barden, Grytetippen og Keipen. Midt i bildet, helt bakerst fjellene over Husøya.
Mot nordøst, utenfor Botnham ligger Sommarøya. Aller bakerst den karakteristiske Håja.
Barden helt til venstre. Deretter Segla og i midten Grytetippen og Keipen.
logo
 
 
Klikk her for det store bildet

 


Lenvik kommune


 


 

Turen startet i ved vestenden av Geitvatnet som ligger på heia mellom Lysnes og Stønnesbotn. En skogsveg tar av fra hovedveien, følg den et lite stykke og ta deretter av mot høyre og følg merket løype mot nord/nordvest og opp på bukken.

Hit kommer du med buss fra Finnsnes, Bussen korresponderer med hurtigbåt fra Tromsø til Lysnes.

Om sommeren går det ferge fra Kvaløya til Botnhamn.

Rute 380