Martemostavatn - Heggedalen

lange
turer
startsideLysvatnet

Ved kraftstasjonen (også startpunkt for Senja Turlags merkede løype Senja på tvers) starter turen. Stien går br

Til høyre ser du Breitinden i bakgrunnen. Under utsikt mot Innhesten (916 m.o.h) og Svartholvatnet eller helvetesvatnet som det også kalles.

 

att opp ved siden av rørgata og deretter følger du rørgata til demmningen ved Lappegamvatnet. Videre på østsiden av vatnet til du går over broen i nordenden av vatnet og følger stien på sørsiden av Mellomvatnet. På eiet mellom mellomvatnet og svartholvatnet tar du til sørvest opp lia og etter en kilometer er du ved martamostevatnet.

Et en rast ved det idylliske vatnet kan du fortsette opp på aksla mellom Martamostevatnet og Isvatnan sør for vatnet og passere øvre og nedre IIsvatnan ned til Heggedalen. I vest har du Istindan med Senjas tredje høgste fjell på 957 m.o.h. I øst Mikkelfjellet.Følger du denne østover er du tilbake der du starta.

På aksla mellom Martamostevatnet og Isvatnan får du fantastisk utsikt over Yttersia innover Senja og Sørrreisa.

Bildet til over viser utsikten fra Nymoen mot Lysvatnet og Mikkelfjellet. Heggedalen er midt på bildet. Under ser du tilbake mot Lysvatnet fra stien opp ved Rørgata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martemostavatnet

 

Over Martamostevatnet som ligger idyllisk til mellom fjellene på Yttersia. Til venstre ser du aksla mellom vatnet og Isvatnan. den er litt bratt men lettgått

Under utsikt fra aksla utover Martamostevatnet og Svartholvatnet og Istindan til venstre og Innhesten midt i bildet. .

Under: Utsikt ned mot Heggedalen og innover Senja mot Gisundet og innlandet.Vis større kart 

Turen starter ved kraftstasjonen ved Lysvatnet. daglig buss fra Finnsnes til Gibostad, avstand fra Finnsnes er omlag 2 mil. Men fra Gibostad går det en kommunal veg til Lysvatnet, en mil unna.

Rute 370/380


 
 
 
 

 

  Logo