middels
turer
startside

 
Start
Stien opp til vatnet. Stien på kartet går vest for Okshornet til ryggen mellom vatnet og Blyfjorden.

HOLMENVÆR LANDSKAPSVERNOMRÅDE Beliggenhet/beskrivelse: Holmenvær ligger i Andfjorden, rett ut av Grunnfarnes. Det er ei samling øyer og holmer som har fått vernestatus fordi dette er regnet som et særpreget skjærgårdsområde med et vakkert natur- og kulturlandskap. Området har spesielt stor betydning for sjøfugl. Holmenvær har ei svært spesiell fortid, bl.a. som et av landets største fiskevær på 1890-tallet. Spor etter denne aktiviteten finnes over hele området. Ilandstigning her i det vakre naturlandskapet og med vandring mellom alle fornminnene, gir det hele til en uforglemmelig opplevelse. Området dekker 2.156 dekar, hvorav 1.888 er sjøareal.

Kilde: Torsken kommune.

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Blyfjordvatnet

Ved Finnelv, et par kilometer forbi Å går en skogsvei til Litjeeng. Herfra går det sti opp til Blyfjordvatnet. Stien forsetter langs vatnet på østsiden. Langs vatnet går stien mellom store steiner og er tunggått. I nordenden av vatnet kan du gå opp på ryggen mot Blyfjorden. Her har du flott utsik til Andenes på Andøya.

sørenden av vatnet, i bakgrunnen det karakteristiske Okshornet.
Stien langs vatnet er litt vanskelig der den snor seg mellom store steiner.
Blyfjordvatnet
Botntind
Okshornet
Om du velger å gå oppp skaret mellom Okshornet og Steinskardfjellet kan du se ned til Ørnvika.
Under utsikt mot Ørnvika og Selfjorden. Leikvikfjellet utenfor Flakstadvåg i bakgrunnen. .
Ute i havet skimtes øyene Holmenvær og Ørja.
 
logo
 
 
 

 


Tranøy kommune


 


View Blyfjord in a larger map

 

Turen starter noen kilometer forbi Å på vegen til Skrolsvik. Buss går daglig fra Finnsnes til Skrolsvik, Avstand fra Finnsnes er omlag 6 mil, turen tar en drøy time.

Rute 350