middels
turer
startside

 
 
Turen starter ved denne skogsveien som etterhvert går over i en merket sti opp til aksla mellom Barden og Segla.
På tur opp stien, Husøya i bakgrunnen. Stien starter i Lenvik kommune men oppe på aksla følger dukommunegrensen mellom Lenvik og Berg til toppen. Kommunegrensen følger toppene ut Nordlandet helt ytterst til Kjølva.
Breitinden
oppe på aksla før oppstigningen til toppen, Breitinden i bakgrunnen.

Fjordgård (Fjordgard) er et tettbebygd sted og fiskevær på Senja og i Lenvik kommune, Troms. Stedet ligger ved vestsiden av Ørnfjordens innløp fra Øyfjorden. Fjordgård hadde 206 innbyggere (2007), men fra 2008 har stedet hatt færre enn 200 innbyggere, og blir i henhold til SSBs definisjon dermed ikke lenger regnet som tettsted. Grunnkretsens innbyggertall for 2010 var 194.

Stedet har veiforbindelse gjennom den 2284 meter lange Fjordgårdtunnelen, langs fylkesvei 275, som går fra Mefjordbotneidet til Fjordgård.

Fjordgård er et eget poststed (9388 Fjordgard), med posttjenester i butikken. Bygda har også egen barne- og ungdomsskole, barnehage og et nylig oppusset grendehus. I bygda ligger også Fjordgard kapell.

Fjordgård er kjent som åstedet for to romaner av Karl Ove Knausgård: Ute av verden og Min kamp 4. Bygda omtales ikke med sitt virkelige navn i romanene, men navngis senere i Min kamp 6.

Kilde: Wikipedia

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Segla
Segla

Segla er kanskje ikke det høyeste toppen på Senja, faktisk er det 86 topper som er høyere, med det er en fantastisk fin tur opp til den 639 meter høye toppen, og utsikten er fantastisk. Her ser du Segla, Kongan og ytterst Frua sett fra vegen ut til Senjahopen.

Fjordgaard
Her, like ovenfor skolen i Fjordgård, starter den merkede stien opp til toppen.
Utsikt
Etter en halv time er du oppe på aksla mellom Øyfjorden og Mefjorden (og mellom Barden og Segla). Derfra går stien rett opp langs ryggen på Segla. Allerede på aksla, 350 moh. er utsikten upåklagelig, her ser du Senjahopen.
Utsikt innover Senja. til venstre ser du Keipan og Keipen (938 moh)
Turen opp til toppen tar ikke stort mer enn en og en halv time, men utsikten er flott og her høver med en pause før oppstigningen. I bakgrunnen Barden (659 moh) og helt til høyre skimtes Senjas høyeste, Breitinden.
To på tur ned fra toppen. Segla er en av Senjas aller mest besøkte topper. Utsikt innover Mefjorden. Svarthollvatnet skimtes bakerst.
Appesinpause i sommersola. Breitinden i bakgrunnen.
MefjordenNordlandet
I bakgrunnen Senjahopen og Mefjordvær. Utsikt ut Mefjorden mot storhavet.
Senjahopen
Midt i bildet Bringneset, Grashopen og Senjahopen
Det er rimelig luftig på toppen, særlig om du titter utenfor kanten, men stien opp er grei å gå og platået på toppen er ikke så skummelt som det kan se ut her. Frua (539 moh) lengst ute og midt i bildet.
Keipen
Utsikt innover mot Keipen og Grytetippen.
Husoy
Utsikt utover Nordlandet, Øyfjorden og Husøy.
Mefjorden
Mefjorden. Mefjordvær til venstre. Utover Nordlandet ser du, i rekkefølge, Hesten (556 moh), indre, mitre og ytre Kongan (738, 725 og 750 moh)
Segla
Segla, et karakteristis landemerke, sett fra andre siden av fjorden.
 
 
logo
Klikk her for det store bildet

 


Lenvik/Berg kommune


 
 
 

Den merkede turløypa til Segla starter ved skogsveien fra parkeringsplassen like ovenfor skolen. Det går daglig buss fra Finnsnes til Fjordgård. 58 km fra Finnsnes

Bussruter på Senja

 

<