middels
turer
startside

 
 

Fra kraftstasjonben ved Revet, omlag 1 km. fra broen over Lysvatnet, starter stien inn til demningen ved Svartholvatnet. Herfra kan du, som denne turen, gå til Pålsfjellet. Eller du kan fortsette mot nord å gå til Salingsvatnan. Her kan du ta av mot øst å gå opp på Lassevárri 766 moh. Utsikten fra toppen er fantastisk. Fortsetter du isteden mot nord kommer du til Breitindvatnet ved foten av Senjas høgste fjell Breitinden. Fra vatnet er det kort vegt ned til ytterenden av Svartholvatnet hvor det går en stil ned til vegen ut til Senjahopen og Mefjordvær.

Om du heller går mot sørvest kommer du til Martamostevatnet. Derfra kan du gå opp ryggen mellom Mikkelfjellet og Istinden. Turen opp er litt bratt men grei å gå. Oppe på aksla har du fin utsikt utover Mefjorden og, om du snur deg, innover mot Finnsnes og Sørreisa. Fortsetter du ned på vestsiden av Isvatnan kommer du ned til Nord-Heggedalen mellom Heggevatnet og Heggetuva. Her møter du den merkede løypa Senja på langs. Statskog har en åpen koye her. Stien fortsetter gjennom Sør-Heggedalen til Senjabu, hytta til Senja Turlag.

 


 


 

 
 
 
 
 
 
 
Pålsfjellet
Her, til venstre, er Pålsfjellet som er målet for denne turen, Fjellet er bare 502 moh. men utsikten er fin og turen hit er flott. Mitt på bildet ser du Breitinden og et annet fint turmål Lassevárri.
Turen starter ved parkeringsplassen ved kraftstasjonen ved Revet en kilometer fra brua over Lysvatnet. Hit kommer du ved å ta av noen kilometer før Gibostad å kjøre 9 kilometer opp til brua over Lysvatnet. Fra parkeringsplassen går det en god sti opp langs rørgata til demninga. Stien er litt bratt i begynnelsen men er god og etter drøyt 20 minutter er du oppe.
Fra demninga går stien videre på nordøstsiden av Lappegamvatnet. Første halvdel av stien går litt nordøst for vatnet men siste delen til brua ved ytterenden går lansg vatnet. På andre siden av vatnet har du hele tiden Mikkelfjellet. Terrenget er flatt og lettgått og det tar en liten time å gå inn til broen som går over elva fra Svartholvatnet og Mellomvatnet.
På tur innover ser du nesten hele tiden Breitinden i nord.
Lappegamvatnet er reulert og ligger omlag 150 moh.
idyll langs stien, fortsatt Breitinden i front, likke til høyre for den ser du Lassevárri og ytterst til høyre Vardefjellet.

Broen over elva.

lappegamvatnet sett fra Lassevárri
Fra broen går stien mot vestl langs elva mellom Lappegamvatnet og Mellomvatnet.
Utsikt tilbake ved Mellomvatnet.
Utsikt mor Innerhesten 916 moh. Ved enden av vatnet er det et kort stykke til demninga ved innerenden av Svartholvatnet.
Svartholvatnet og midt i bildet Innhesten 916 moh. Går du sørvest herfra er du snart ved Martamostevatnet.
Demninga og skaret opp mot Pålsfjellet og Salingsvatnan. turen hit fra kraftstasjonen tar omlag to timer. I bakgrunnen Breitinden og til venstre Kjørakeisen, en fjellrygg som går opp mot breitindvatnet.
På tur opp på Pålsafjellet ser du Salingsvatnan og Lassevárri.
Salingsvatnet og Lassevárri helt til høyre.
Panorama fra Pålsfjellet fra Svartholvatnet til Lassevárri.
Her err Lappegamvatnet sett fra Mikkelfjellet.
Mer utsikt fra Mikkelfjellet. Breitinden, Lasset og helt til høyre grytippen og keipen.
Utsikt tilbake mot Lysvatnet, Lappegamvatnet og Mikkelfjellet fra Laasset.
Martamostevatnet skimtes i bakgrunnen midt på bildet. I forkant eidet mellom Mellomvatnet og Svartholvatnet.og
Nedre Hestvatnet og Innhesten. til høyre.
Martamostevatnet Svartholvatnet sett fra aksla over Martamostevatnet. Salingsvatnan like under Breitinden til høyre.
Nedre delen av Lappegamvatnet og Lysbotnvatnet. Helt i bakgrunnen Gisundet.


logo
 
 
Klikk her for det store bildet

 


Lenvik kommune