middels
turer
startside

 
 
Lonketuva

Lonketuva, et passende sted å ta en pause på før du begynner på ryggen opp mot toppen.

Ryggen opp mot toppensett fra Lonketuva.
Varden
Varden med Dova i bakgrunnen.
 
 
 
 
 
Lonketind
Lonketinden sett med tele fra Åbostadtinden på Andørja.
Lonketind

Et par kilometer forbi Å, ved elva Finnelva går en skogsveg en halv kilometer opp langs elva. Ved parkeringsplassen ved vegenden går det en sti vetover til Lonketuva (364 moh) Fra Lonketuva går det en fin sti som følger ryggen opp til Lonketind (846 moh) Før den siste stigningen mot toppen er det bratteste partiet men stien er fin og det er greit å gå.

Starten
Nesten oppe på Lonketuva. Utsikt mot Å og Stonglandseidet.
Halvvegs oppe. I bakgrunnen til venstre Hofsøya og Stangodden ytterst på Stonglandet. Til høgre Lemmingvær og ibakgrunnen Andørja.
Halvveis
Det bratteste pariet før flata opp til toppen. Dragøya skimtes helt til venstre.
Ryggen
Flata opp tiltoppen.
Utsikt
På toppen kan du nyte utsikten. Hermot vest ser du Blyfjordvatnet og bak det Steinskadrfjellet (811 moh)
Lonketind
Blyfjordvatnet og Eidefjellet )883 moh) til høgre Stonglandet. Dyrøya og fastlandet i bakgrunnen. På klare dager kan du se isen på Jiehkkevari (1883 moh) i Lyngen.
Lonketind
Mot nord ser du Åborsvatnet og bak det Manen (842 moh), Dova og til høgre Botntind. Helt i bakgrunnen skimtes Andøya i Nordland.
Lonketind
I bakgrunnen til høgre Hallvardsøyan utenfor Flakstadvåg og aller bakerst Leikvikfjellet utenfor Flakkstadvågen. til høgre ser du Blyfjorden.
 
 
logo
 
 
 

 

Senja
Tranøy kommune


 


Vis Lonketind i et større kart


Turen starter noen kilometer forbi Å på vegen til Skrolsvik. Buss går daglig fra Finnsnes til Skrolsvik, Avstand fra Finnsnes er omlag 6 mil, turen tar en drøy time.

Rute 350